APP Patiëntenportaal

Er is nu ook de app beschikbaar waarmee u heel eenvoudig met uw smartphone direct kunt inloggen in uw patiëntenportaal van de huisartsenpraktijk.

Hiervoor moet u eenmalig een aantal stappen doorlopen. Daarna kunt u voortaan met uw eigen gekozen inlogcode via de app rechtstreeks in uw portaal inloggen.

Stap 1:

Zoek in uw app store naar “HIX Patiënt” en download de app.

Voor IOS (Apple): HIX Patiënt app store

Voor Android (o.a. Samsung): HIX Patiënt playstore

De app ziet er zo uit:

Stap 2:

Open de app en kies een persoonlijke, 5 cijferige inlogcode. Bevestig deze door de code nogmaals in te voeren. Onthoud deze code goed, want met deze code kunt u voortaan inloggen op de app.

Stap 3:

Klik op het plusje om het patiëntportaal van onze huisartsenpraktijk toe te voegen aan de app. Selecteer vervolgens “Scan de QR code” en scan de QR code die hieronder staat.

U komt nu op de inlogpagina van het portaal en bovenaan ziet u het logo van Cohesie huisartsenzorg. Dit logo zal straks ook te zien zijn in de app na koppeling.

Het logo ziet er zo uit:

Stap 4:

Log in met DigiD op het portaal van de huisartsenpraktijk. Dit inloggen met DigiD is eenmalig. In het vervolg kunt u gewoon inloggen met de inlogcode die u bij stap 2 aanmaakt.

Stap 5:

De app is nu klaar voor gebruik. Na activeren verschijnt het logo op uw startpagina van de app. Bij aanklikken van het logo gaat u meteen naar uw eigen dossier.